ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Eνημερωτικές ημερίδες με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης.

ενημερωτικες ημεριδες

6o Συνέδριο Γαλακτοκομίας &
Τυροκομίας

Παράλληλα με την έκθεση θα διεξαχθούν ενημερωτικές ημερίδες με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης από τους επισκέπτες και εκθέτες. Σκοπός των ημερίδων θα είναι η άρτια και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με επίκαιρα θέματα τεχνολογίας, παραγωγής, νομοθεσίας, διεθνών τάσεων των αγορών, ενώ θα παρουσιαστούν έρευνες που σχετίζονται με τον Έλληνα καταναλωτή. Επίσης θα αναλυθούν από ειδικούς επιστήμονες θέματα με κύριο αντικείμενο την κτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγή στη χώρα μας.

Θεματολογία που αφορά την οργάνωση των εξαγωγών, τις πρόσφορες αγορές για περεταίρω επέκταση καθώς και τη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων.

κορυφαιοι παραγοντες της ελληνικης Γαλακτοκομιας και Τυροκομιας

Εσπερίδα της ΠΕΤΕΤ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Hall 3, Αίθουσα Ημερίδων, 15:00 – 18:00

Εσπερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) με θέμα: “Τάσεις και Προοπτικές στην Παραγωγή Γαλακτοκομικών Προϊόντων”

Στην εσπερίδα θα παρουσιάσουν εισηγήσεις κορυφαίοι παράγοντες της ελληνικής Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας με προεξάρχοντα τον Δρ. Χρήστο Αποστολόπουλο, Δ/ντή Ολικής Ποιότητας (SHEQA) & Ασφάλειας Τροφίμων στην FrieslandCampina Hellas και πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ).

Το παραδοσιακο οικογενειακο τυροκομειο σε προσομοιωση

Παρουσίαση του Παραδοσιακού Τυροκομείου 

Στην DAIRY EXPO 2022, όπως σε κάθε διοργάνωση, θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό οικογενειακό τυροκομείο σε προσομοίωση, το οποίο θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και θα τυροκομεί κατά τη διάρκεια όλων των ημερών που θα διαρκέσει η έκθεση. Το συγκεκριμένο concept θα προβάλλει και τις ολοκληρωμένες και έξυπνες λύσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές επαγγελματικού εξοπλισμού σε μικρές οικογενειακές φάρμες ώστε να μπορούν να τυροκομούν το δικό τους γάλα. Μια πρωτότυπη ιδέα που έχει βρει ανταπόκριση και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Oργανοληπτικη Αξιολογηση σε συνεργασία με την αμερικανικη γεωργικη σχολη

4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών

Στην 6η DAIRY EXPO θα διεξαχθεί ο 4ος διαγωνισμός ελληνικών τυριών. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους και να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες. Με μια διαδικασία, στην οποία δεν θα αναφέρεται η επωνυμία του παραγωγού, θα βαθμολογούνται τα τυροκομικά προϊόντα των εκθετών και θα αξιολογούνται από ομάδες επιστημόνων με ειδίκευση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.  Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει η ελληνική τυροκομία.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις κατηγορίες

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή

DAIRY EXPO 2020

Δυνατότητα online προεγγραφής για τους επισκέπτες της Dairy Expo 2020

για τα Δικτυα Εφοδιασμου στον Κλαδο Γαλακτοκομιας/Τυροκομιας

Έρευνα από o.mind Creatives-Optilog

Σε μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, την ελληνική τυροκομία/γαλακτοκομία, η λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας φαίνεται να ποικίλει από τις μικρές στις μεγαλύτερες μονάδες. Με ποια εργαλεία ελέγχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τη βέλτιστη λειτουργία του κυκλώματος εφοδιασμού τους;

Η o.mind Creatives και τα περιοδικά της Dairy News και SC&L magazine,   σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων Optilog, διενεργούν έρευνα αποτύπωσης της ‘Υφιστάμενης Λειτουργίας και Προκλήσεων του κυκλώματος Εφοδιασμού των Εταιρειών Παραγωγής και Εμπορίας Γαλακτοκομικών Προϊόντων».

Τα συμπεράσματα της έρευνας, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της τριπλής έκθεσης «Meat&Grill Days, Dairy Expo, Frozen Food» στις 10-12 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, και θα αναλυθούν από υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων της αγοράς.

DAIRY EXPO 2022

Συνδυαστικές Εκθεσιακές Ενότητες

Η 6η έκθεση DAIRY EXPO 2022 θα πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με τις 2 εκθεσιακές ενότητες MEAT & GRILL DAYS και FROZEN FOOD.

  • Η MEAT & GRILL DAYS αποτελεί τη μοναδική κλαδική έκθεση που γίνεται στην Ελλάδα και αφορά το κρέας και τα προϊόντα του, τα μηχανήματα επεξεργασίας  και το food service. Απευθύνεται στις βιομηχανίες και τα εργαστήρια κρέατος, τα κρεοπωλεία, τη μαζική εστίαση και σε κάθε επαγγελματία που ασχολείται με το κρέας, τον απόλυτο πρωταγωνιστή στη διατροφή.
  • H FROZEN FOOD με αντικείμενο τα κατεψυγμένα τρόφιμα, από όλη την αλυσίδα τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά, ζύμες κ.λπ). Δίνει λύσεις για τη βιομηχανική ψύξη, τους ψυκτικούς θαλάμους και τη συσκευασία κατεψυγμένων, απαραίτητα «εργαλεία» στη βιομηχανία και τη μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και γενικότερα στην επεξεργασία τροφίμων.
  • Το παζλ αυτών των εκθεσιακών ενοτήτων συμπληρώνει η εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και ποτών με την FOOD LOGISTICS. Η ενότητα αυτή, που εντάχθηκε για πρώτη φορά στην προηγούμενη διοργάνωση του 2018, προσφέρει πληθώρα λύσεων σε εμπόρους, παραγωγούς και δίκτυα διανομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διακίνηση των παραγγελιών εντός και εκτός Ελλάδας. Παρουσιάζονται υπηρεσίες αποθήκευσης και ψυχόμενων Logistics, μεταφορές τροφίμων, εξοπλισμοί ψυχόμενων αποθηκών, πληροφοριακά συστήματα ελέγχου και καταγραφής θερμοκρασίας & υγρασίας και επαγγελματικά οχήματα για μεταφορές υπό συνθήκες ψύξης/κατάψυξης. Η
    ενότητα αυτή θα φιλοξενηθεί στο Hall 3, στην έκθεση “ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS”

photo gallery

Στιγμιότυπα από Dairy Expo 2018

photo gallery

Στιγμιότυπα από Dairy Expo 2016