- Παράλληλες Εκδηλώσεις Dairy Expo 2018 -


  • 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ

Παράλληλα με την έκθεση DAIRY EXPO θα διεξαχθούν ενημερωτικές ημερίδες με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης από τους επισκέπτες και εκθέτες. Σκοπός των ημερίδων θα είναι η άρτια και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με επίκαιρα θέματα τεχνολογίας, παραγωγής, νομοθεσίας, διεθνών τάσεων των αγορών, ενώ θα παρουσιαστούν έρευνες που σχετίζονται με τον Έλληνα καταναλωτή. Επίσης θα αναλυθούν από ειδικούς επιστήμονες θέματα με κύριο αντικείμενο την κτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγή στη χώρα μας.


Θεματολογία που αφορά στην οργάνωση των εξαγωγών, τις πρόσφορες αγορές για περεταίρω επέκταση καθώς και τη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων.

 

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟΥ

Στην DAIRY EXPO 2018 όπως κάθε χρόνο θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό οικογενειακό τυροκομείο σε προσομοίωση, το οποίο θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και θα τυροκομεί κατά τη διάρκεια όλων των ημερών που θα διαρκέσει η έκθεση.

Το συγκεκριμένο concept θα προβάλει τις ολοκληρωμένες και έξυπνες λύσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές επαγγελματικού εξοπλισμού σε μικρές οικογενειακές φάρμες ώστε να μπορούν να τυροκομούν το δικό τους γάλα. Μία προτώτυπη ιδέα που έχει βρει ανταπόκριση και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

 

  • 2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Στην 5η DAIRY EXPO θα διεξαχθεί ο 2ος διαγωνισμός ελληνικών τυριών. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους και να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες.

Με μια διαδικασία, στην οποία δεν θα αναφέρεται η επωνυμία του παραγωγού, θα βαθμολογούνται τα τυροκομικά προϊόντα των εκθετών και θα αξιολογούνται από ομάδες επιστημόνων με ειδίκευση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει η ελληνική τυροκομία.


 

© 2013 dairyexpo.gr, all rights reserved - Web Design by Netplanet
Κατασκευή Ιστοσελίδων